30 janvāris 2011

Silton Forest and Thimbleby Moor (Northallerton)

Category: CompassSport Cup 2011 First Round
Map/area: Silton Forest and Thimbleby Moor (Northallerton)
Organiser: CLOK
Country: England
Discipline: Brown (Men Open)
Paris reizes gada sanak uzskriet ari Elite, jo vienkarsi CSC kausa isaku un vieglaku distanci M21 parstavji nedrikst skriet. Tad nu nacas atkal parbaudit savus spekus prieks manis fiziski loti gruta distance un novertet cik tad daudz zaudeju Anglijas tresam specigakajam orientieristam Oliver Johnson. Pec vakardienas nakts krosa kajam nav ta svaiguma ko gribetos, protams cirksnis ari liek par sevi manit, distances garums 8.0 km un kapums 320 metri, kas liecina ka bus gruti, un mans merkis ir tikai viens - sasniegt finisu par rezultatu nedomajot, nu ja un protams ari pedejais negribetu palikt, lai vai cik lens es butu, kautkadu pascienu vajadzetu saglabat :) Labi ka uz 1. kp distance iet uz leju no kalna, vismaz var mazliet ieskrieties, bet kad uz 3. kp sak paradities jau pirmie kapumi, saprotu ka vakar labak nevajadzeja skriet, zinot ka sodien 21B vecis skries 21E distanci. Panemu 4. kp un bac... ta normali apmulstu, uz 5. kp garais etaps apmeram 2 km garuma, kuram pa vidu raibs ar horizontalem. Saku lenam skriet pa celu un petit ka labak veikt to etapu, saprotot ka no kapumiem neizvairities, nolemju veikt etapu maksimali tuvu pa liniju, lai lieku kilometrazu nevaktu. Jau pasas etapa beigas ieraugot kads kalns japieveic, nolemju nemocities un ar nelielu likumu mierigi uzsolot pa tacinu augsa un panemot punktu nodomaju - nu luk tev calit elite :) Talak sanak maza kludina uz 7. kp jo no sakuma gribeju skriet pa taisno, bet tad pardomaju un skreju apkart. Cela uz 9. kp diemzel saku just ka tas ari ir viss vairak speka nav paskriet, tapec uz 10. kp praktiski visu etapu eju nevis skrienu, labi ka talak distance ved vairak uz leju, tapec lidz 13. kp varu atkal mazliet paskriet. Diemzel uz 14. kp pa gruti skrienamo virsu plavu novirzos daudz pa labi, domajot ka virzos pa pareizo horizontali. Talak uz nakamiem kp jau atkal varu nedaudz imitet skriesanu, bet distances beigas ir vienkarsi brutalas, uz 18. kp tads kapums ka etapa vidu nakas pat mazliet atvilkt elpu :) ari uz 19. kp par skriesanu varu aizmirst, gandriz ar visam cetram jarapjas pa tacinu augsa. Finiss sasniegts un varu atviegloti nopusties - beidzot! Tehniski nekadu problemu nebija veikt tadu distanci, jo kludas atstaju 2-3 minutes, bet fiziski es nebiju gatavs un drosivien nu jau vairs ari nekad nebusu gatavs veikt sadu distanci. Oliveram, kurs protams uzvareja, zaudeju 40 minutes un ienemu 33. vietu no 47 dalibniekiem.

29 janvāris 2011

Allerthorpe Common (York)

Category: YHOA Night Event
Map/area: Allerthorpe Common (York)
Organiser: EBOR
Country: England
Discipline: Long
Kartejais YHOA Nakts Cempionata posms aizvadits un var teikt kartejais kross noskriets. Kaut ari karte nav no tam sarezgitakajam, bet nu sorry, vareja jau nu nopietnak piedomat pie distancu planosanas, distance bija vienkarsi smiekliga, jo praktiski visi etapi bez variantiem bija jaskrien pa tacinam. Ja no 14 kontrolpunktiem tikai viens (6. kp) atradas mazliet talak no tacinas, bet parejie kp vai nu uz tacinam vai nu paris metrus no tam, tad tiesam gruti to nosaukt par orientesanos. Bet nakts apstaklos, kad redzamiba ir ierobezota, ari tadas distances gadas kludas. Uz 3. kp maza kluda, nenotureju virzienu, uz 5. kp skiet ka garako cela variantu izvelejos, uz 8. kp vajadzeja skriet apkart pa tacinu nevis pa taisno, jo izskrienot uz punkta tacinas nevareju isti saprast uz kuru pusi pec attaluma varetu but punkts, uz 9. kp paskreju garam mazajai tacinai, un ta maz pamazam aptuveni 2 minutes savacas kludas. Skrejeji vareja kartigi izpausties, tapec ienemu samera zemo 14. vietu no 26 dalibniekiem. Japiemin vel kads jautrs fakts, savam vardam un uzvardam rezultatos un splitos esmu redzejis visdazadakos variantus ar iztrukstosiem vai izmainitiem burtiem, bet ka var kaut ko sadu izlocit – Andreas Michaelis : )))

19 janvāris 2011

Otley (Bradford)

 
 
Category: AIRE Night Score League
Map/area: Otley (Bradford)
Organiser: AIRE
Country: England
Discipline: Mass Start
Varen interesants pasakums sa vakara sacensibas. Nakts orientesanas pa pilsetas ielinam, kur nebija vis jamekle kontrolpunkti, bet gan sarkanas pasta kastes, laternu stabi, maju nosaukumi, veikala darba laiks, parka nosaukums, kadas preces tiek tirgotas veikala, kura gada atverts bars, vards uz pieminekla utt. Tatad viena roka karte un otra pildspalva un A4 lapa, kur pie katra kontrolpunkta bija uzdots jautajums, un tad nu atrodot isto vietu vajadzeja ierakstit atbildi taja lapa. Ta ka bija paredzetas 3 kartes, tad uzreiz pirms starta nolemu ka pirmajas 2 savaksu pec iespejas vairak tuvos kp un tad 3. karte tik cik nu laiks atliks, lai neparteretu 45 minusu kontrollaiku. 1. apli pirmo 4 kp pasta kastu pastkodu pierakstisana problemas nesagadaja. Skrienot no 13. kp loti palidzeja tas ka pagajusogad jau saja pilsetina biju skrejis un zinaju kuri vartini bus vala. 12. un 11. kp ari bez problemam atradu maju nosaukumus, bet uz 10. kp gan apmeram 1 minuti pazaudeju, jo isti nespeju saprast kads ir jautajums anglu valoda, beigas tomer pieleca ka prasits tiek kads ir gada skaitlis uz majas. 2. apli maza kluda uz 4. kp paskreju garam pastkastitei, uz 5. kp jau zinaju no pagajusam sacensibam to iekspagalmu, pie 19. un 20. kp kuri bija pie bariem mazliet saminstinajos atkal meginot pareizi izprast jautajumus. Uzsakot 3. apli man bija atlikusas mazak ka 10 minutes, tapec panemu tuvejos 7. 8. un 9. kp Pie 9. kp ari nedaudz aizkavejos, lai saprastu par kuru no mazajiem veikaliniem man ir jaatbild. Un tad paskatoties pulksteni nolemu ka vajadzetu paspet panemt ari 22. un 23. kp, bet tomer panemu tikai 22. kp, jo negribejas risket parteret laiku. 43:22 laika paspeju panemt 20 kp, kas nav nemaz tik slikti, jo skreju loti viegla trenintempa ta ap 6 min. uz km, lai neparpuletu traumeto kaju un brinumaina karta skrienot pa asfaltu cirksni sapes bija loti minimalas, kas priece. Bet rezultatu tabula gan salidzinosi ir sokejosa, jo skiet ka biju vienigais kas ta nenopietni piegaja tam visam no airientieristiem, ka mierigam treninskrejienam, jo ja gribeja saniegt augstaku rezultatu tad protams bija jaapmekle ari talie punkti, kuru vertiba bija 30 punkti, bet es nemu tikai 10 punktu vertos un dazus 20 punktu, bet ta lai pagutu visas 3 kartes paskriet. Tapec rezultatu tabula esmu pasa lejas dala 27. vieta no 34

15 janvāris 2011

Traitor's Gill (Lancaster)

Category: Northern Night Championships 2011
Map/area: Traitor's Gill (Lancaster)
Organiser: SROC
Country: England
Discipline: Brown (Men Open)
O ja, luk tas bija kautkas awesome. Tik piedzivojumiem bagatas nakts orientesanas sacensibas piedzivoju pirmo reizi, ar nosaukumu Ziemelu Nakts Cempionats! Tapec jauzraksta tads garaks rakstins, ar pasu galveno notikumu pie 22. kp Kaut ari organizatori sava majas lapa bridinaja par sliktajiem laika apstakliem sovakar, izbraucot no majas nekas neliecinaja par sliktajam laika prognozem, bet jo tuvak tuvojamies sacensibu centram kalnos (300 m virs juras limena) jo trakak viss izskatijas, normals saimnieks tados laika apstaklos pat suni ara nelaistu. Lietus nevis lija bet vienkarsi gaza, kas kopa ar mezonigo veju kalnos nepavisam nevilinaja kapt ara no masinas. Pirms starta atri gerbjoties pie masinas, jau biju cauri slaps un parsalis, bet apnemibas pilns pieveikt to 6.9 km distanci. Angliem drosiba ir vienmer bijusi pirmaja vieta, it seviski sados laika apstaklos, starta tiesnesis obligati pieprasija uzradit svilpiti un vejjaku, kas kalnu sacensibas esot obligata prasiba. Es zinaju ka prasis svilpiti, tapec to biju ielicis kabata, bet vejjakas gan man nebija, bet tiesnesim veiksmigi izdevas paskaidrot ka jaka man ir paslepta aiz muguras kopa ar baterijam. Ui ka butu gan noderejusi vejjaka, jo vejs ta normali puta nost no kajam. Starts uz 1. kp... jau sakas piedzivojumi, maza upite karte daba izradijas vismaz 3 metrus plata mutulojosa straume, kura negribejas risket lekt ieksa, labi ka bija nostadijusi vienu tiesnesi kurs noradija pa kurieni visdrosak tikt pari, talak uz punktu jau bez problemam. Ari 2. kp nekadas grutibas nesagada, uz 3. kp atkal jatiek tai pludu straumei pari, veiksmigi izdodas atrast samera sauru vietu un parlidot pari, diemzel skrienot gar upi, esmu parak talu aizskrejis uz prieksu, tapec uz plavas izcelos daudz uz prieksu no punkta, pec kartigas kartes izpetes saprotu kur esmu. 4. kp vieglaks par vieglu, bet uz 5. kp pilniba ''izpauzos'' sava virziena noturesanas meistariba, prieksa redzamais veja generators liek noprast ka virzos pareizi, bet tomer jutu ka kautkas nav, celu un setu jau vajadzeja pec attaluma sasniegt, uzmetu virzienu uz kompasa, nu protams ka skrienu galigi skersam, nostadu sevi uz pareizo pusi un bez problemam atrodu gan setu, gan pec tam punktu. 5. kp panemu kopa ar kadu jaunekli, un izradas ka sim tie pasi punkti kas man, tapec uz 6. 7. un 8. kp vienkarsi sekoju, talak mes aizskrienam katrs sava virziena. Uz 9. kp apmetu mazu likumu, jo tumsa pamanu kaut kadu citu setu, kas ir aitu barotava un karte atzimeta ar krustinu. Skrienot uz 10. kp redzu sev prieksa vairakas gaisminas un nesaprotu kas tas ir, pieskrienu tuvak... o johaidi vesels aitu bars kas tumsa izskatas diezgan baismigi.
Uz 11. kp nakas veikt lieku likumu caur vartiniem, jo dzelondrasu seta ir tik augsta, ka gruti to butu parvaret. 12. kp tiek vesi panemts, bet uz 13. kp pilniba izbaudiju to ka angli nakts macos punktiem neliek klat atstarotajus, tagad skatoties Garmin celu, izradas ka punktam esmu paskrejis garam aptuveni kadus 1-2 metrus nepamanot to. Uz 14. kp distance pagriezas pret veju un par kautkadu normalu skriesanu var aizmirst, jacinas ar brazmam un aukstajam lietus lasem seja. 15. kp man izcel pa prieksu skrienosie, uz 16. kp veiksmigi gar upiti caur 23. kp un pie pasa punkta beidzot mani apdzen kads no manas grupas, uz 17. kp censos skriet vinam lidzi, bet nu calim ir pavisam cits atrums neka man, tapec daudz neiespringstot atlaizu vinu arvien talak, panemu 17. kp un redzu karte ka prieksa sekos pamatigi kapumi, bet veiksmigi vares virzities gar upiti, pa dubliem noslucu leja lidz upei, kura atkal izradas ista laivenieku paradize, snac un plust uz visam pusem ta straume, uzmanigi virzoties gar krastiem un vairakas reizes lecot pari tai (vienreiz tomer pamanijos iegazties ar vienu roku taja straume un noslicinat savu garminu un identu ta lidz elkonim) necereti labi tiek panemti gan 18. gan 19. kp Uz 20. kp partveru celus un tikai pie veja generatora saprotu un izlaboju savu kludu. Virzoties pa garo purvaino zali uz 21. kp saku just ka kautkas nav labi ar manu lampu, paliek arvien blavaka... blaviens vel normals gabals lidz finisam!!! No tiem purviem tumsa neko nevar saprast, tapec atkal uztaisu kludu un nonaku lidz talakajam celam, saprotot kur esmu atkal necereti labi trapu uz punktu, bet nu jau visas domas ir pie dziestosas lampas nevis distances, un ja, pie 22. kp tas notiek, mana lampa IZDZIEST!!! un es palieku pilniga tumsa. Tagad es zinu cik ilgi 4.5 amperu baterija darbojas - precizi 1 stundu un 10 minutes, un ja gribu skriet ilgak, tad bus jaiegadajas 9.0 amperu baterija. Pirma doma ir ka varetu kadam sekot lidzi, jo lidz finisam palikusi tikai 5 kontrolpunkti, bet ta ka starteju viens no pedejiem un distance dazviet uztaisiju kludas, tad gan jau no manas grupas man neviena sekotaja vairs nav. Nu neko uz atminu virzos uz celu pusi un pec tam meginasu sekot vienalga kuram skrejejam uz finisu. Nonakot uz cela pameginu ieslegt lampu, opa darbojas, bet saprotu ka tikai uz dazam sekundem, atri noverteju atlikuso distanci un skaidrs ka pedejos punktus pa tumsu nav reali panemt, paskrienot pa celu lidz veja generatoram (nez cik vinam tie sparni gari, ka netrapa man) velreiz iesledzu lampu uz tam dazam sekundem un nolemju caur 20. kp doties uz finisa celu. Un tad seko laime nelaime, pie 20. kp satieku Chris Burden, kurs pabrinas ko ta es bez apgaismojuma te daru :))) un... izradas sim vejjakas kabata ir maza rezerves lampina!!! PALDIES un bez jebkadas domasanas, kaut ari daudz laika esmu pazaudejis, griezos atpakal uz 23. kp lai pabeigtu distanci, jo ne jau es seit braucu izstaties. Bet ir viens bet, ta lampina izradas tik nieciga ka karte vel kautko var saskatit, bet daba labi ja 1 metru uz prieksu :) neko darit, meginas uz tausti :) 23. kp jau pabiju skrienot uz 16. kp tapec punktu panemu pec vizualas atminas gar terciti. Uz 24. kp galvenais uzdevums ir iet (paskriet ar tadu gaisminu pa garo zali nav iespejams) preciza virziena lidz setas un cela krustojumam, kas veiksmigi ari izdodas, un tad galvenais trapit uz ieloku, punkta siluetu ieraugu tikai aptuveni 3 metru attaluma no sevis. 25. kp liekas vienkars, jo taluma var redzet aptuvenos man vajadziga paugurina apveidus, galvenais tikt pa dubliem augsa kalna. Uz 26. kp variantu nekadu, jaiet virziena un jaskaita upites, peksni nez no kurienes paradas normalas prozektoru gaismas, tas atkal ir Chris kurs izcel man punktu. Uz 27. kp jau bez problemam, beidzot saku ari skriet, jo no aizmugures normalas gaismas seko. Uz finisu atkal ta drausmiga upe japarvar un normals kapums japieveic. Finisa pasniegtas kucinas ka reiz noder, jo pec 1:50:40 kalorijas pamatigi pazaudetas. Rezultats tads iespaidigs, bet prieks ka tomer izdevas distanci pieveikt, pateicoties glabejam Chrisam, sados laika apstaklos, kad udens tek gan no augsas, gan apaksas, jo plavas vairak lidzinajas purviem un mazas tercites bija ka kracainas upes. Beigu beigas man sis sacensibas vairak izvertas ka piedzivojumu sacensibas nevis ka orientesanas skrejiens, galigi nav forsi kad distance izdziest lampa, bet tiesi sadas sacensibas atmina paliek vairak neka kadas veiksmigi aizvaditas rezultatu zina. Bija exciting :) Ienemu 8. vietu no 11 garas distances veicejiem, no kuriem vienigi Leonam neizdevas pieveikt visu distanci :)

09 janvāris 2011

Temple Newsam (Leeds)

Category: Colour Coded Event
Map/area: Temple Newsam (Leeds)
Organiser: AIRE
Country: England
Discipline: Blue
Temple Newsam apkartne jau 2 reizes ieprieks biju bijis, bet ne uz orientesanas sacensibam, bet gan uz Anglijas popmuzikas sovu Party In The Park Leeds. Tapec uz sim sacensibam vairak devos ar merki iegut sa apvidus orientesanas karti savam arhivam. Kajas pec vakardienas kalniem bija pamatigi piedzitas un pirms starta galigi nejutos gatavs kautkur sodien skriet. Starts bija tiesi taja vieta kur vienmer koncertos ir liela skatuve. Par distanci ir gruti kautko sakarigu pateikt, jo ja aptuveni 90% distances iet pa tacinam, tad gruti to nosaukt par orientesanos, drizak kross vai taku orientesanas. Ta ka tada distance ir gandriz vai neiespejami kludities, tad protams ka nevienu kludu uz punktiem nepielavu, ja nu vienigi kadu etapu izvelejos pa nepareizo tacinu veikt. Bet nu mans skriesanas atrums gan bija vienkarsi katastrofals, tik svaks sen nebiju juties, tas ka sapeja kajas pec vakardienas un tas ka organisma bija mazliet alus par daudz pec brackas vardadienas atzimesanas, tas viss bija sikums. Vislielakais trauceklis manam parvietosanas atrumam bija mans svars, kurs pec visu garsigo Latvijas labumu baudisanas ir strauji pieaudzis un nu esmu stabils kandidats uz Open 100 grupu Kapas daudzdienas. Bus krietni japasvist, lai lidz Portugalei atgutu vismaz sev cienigu atrumu. Ienemu tikai 19. vietu no 49 dalibniekiem Blue grupa, ir jau kauns zaudet M50 un 60 grupu kungiem, bet ka sacit jasaka ne katrs manas svara kategorijas parstavis spej parvietoties tik atri ka es :)))

08 janvāris 2011

Elland Park Woods (Halifax)

Category: YHOA Night Event
Map/area: Elland Park Woods (Halifax)
Organiser: EPOC
Country: England
Discipline: 45 min score
Pec svetku pauzes un Jauna 2011. gada sagaidisanas, viss atkal notiek un turpinas. Savu 21. orientesanas sezonu uzsaku ar Jorksiras nakts cempionata kartejo posmu. Soreiz izveles distance ar 45 minusu kontrollaiku. Iesildoties jutu ka kajas muskula sapes nav pilniba pazudusas, bet skiet ka sapes ir daudz mazakas ka pirms menesa, jo veicu sildisanas proceduras muskulim un mazliet palietoju antibiotikas, bet... diemzel mans atveselosanas periods iekrita tiesi svetku laika, kad gruti ir atteikties no sampaniesa un mazliet Latvijas alutina un melna balzama, kas protams antibiotiku lietosanu padarija pilnigi bezjedzigu. Ja kaja turpinas sapet, tad uz kadu laiku jauzliek tabu alkoholam un aktivi jaiedzer kadas kapsulinas :) Izveles distance neizraisa ipasu sajusmu, bet nevaretu teikt ari ka nepatiktu. Cela uz pirmo 109. kp atri izpetot karti, sapratu ka sakuma japanem visi punkti kas ir plava. Atzimejoties 101. kp mazliet apstajos, jo isti nevareju saprast ko darit ar meza punktiem, kuri viena dala bija leja no kalna, bet otra dala tepat augsa pie plavas. No sakuma likas ka varetu vispirms panemt 106. un 105. kp un tad atpakal uz plavu, bet skita ka pec tam parak talu bus jaskrien atpakal uz 91. kp, tapec turpinaju nemt plavas punktus, atri ieskrienot meza panemt 104. kp un tad vienkarsi nemt visus pec kartas, jo no kapuma uz augsu nebija iespejams izvairities. Uz 102. kp diemzel pazaudeju aptuveni 1 minuti, isti nebija parliecibas kur esmu izskrejis uz tacinas, tapec lenam skreju pa paugurinu virsotnitem, lai nepaskrietu garam punktam. Kapiens augsa uz 105. kp bija nezeligi gruts, tapec pusetapu uz 106. kp gaju lai atgutu elpu :) Skrienot uz 86. kp saku just ka kautka baigi lidzigie etapi uz punktiem kadus jau esmu veicis seit pirms gada notikusajas sacensibas, nu ja tagad vakara papetot savu karsu arhivu atklajas ka visi kontrolpunkti ir precizi tajas pasas vietas kur pirms gada, organizatori normali nohalturejusi :) bet nu protams ka tumsa veicot distanci viss meza izskatas daudz savadak neka pa dienu. Maza kluda sanaca ari uz 89. kp, jo kp lukturis bija nokritis zeme un es punktam paskreju garam. Pasas finisa beigas nacas uztaisit tadu kartigu sprintu lai ieklautos kontrollaika, un izdevas, finiseju ar laiku 44:55 Izvertejot distance paveikto, jasecina ka panemot 23 punktus, noskreju maksimali perfekti, jo ar savu sa briza fizisko sagatavotibu nebija man iespejams panemt vel kadu punktu, ja nu vienigi par kadu minutiti atrak veikt distanci. Kopuma ar savaktajiem 230 punktiem ierindojos 8. vieta no 35 dalibniekiem.